F.A.Q

Minyak Dhab adalah minyak yang terkenal sejak berkurun lama. Ia digunakan secara meluas oleh masyarakat ARAB. Minyak ini diproses secara suci daripada haiwan Dhab yang terdapat dipadang pasir dan telah terbukti berkesan meningkat tenaga kelakian supaya kuat dan bertenaga. Selain ini minyak ini di gunakan untuk mengubati penyakit lenguh-lenguh sendi, lumpuh, sakit pinggang dan digunakan dalam urutan. Minyak ini di bawa khas dari Arab Saudi dan diproses dengan menggunakan barang yang berkualiti dan suci. 

Selain itu juga, antara kelebihan dhab dari segi kesihatan ialah apabila di proses dijadikan minyak ianya dapat meningkatkan kecergasan badan luaran dan dalaman, di jadikan ubat perangsang tenaga batin tradisional , mengubati penyakit lenguh-lenguh sendi, memulihkan penyakit Lumpuh, menyembuhkan sakit pinggang dan sesuai dalam bidang urutan .


Apa Sebab-sebab Lemah Tenaga Batin??Apa sebab2 lemah tenaga batin??

Lemah tenaga batin terutamanya tentang masalah dengan aliran darah ke zakar. Dalam banyak kes, jika terdapat masalah kesihatan asas, mungkin ada masalah dengan aliran darah ke bahagian-bahagian badan yang lain juga.

Dalam kebanyakan kes, lemah tenaga batin dikaitkan dengan masalah dengan sistem saraf, peredaran darah, atau kehilangan libido. Nafsu berkurang boleh disebabkan oleh tekanan, kebimbangan, kemurungan atau perubahan dalam  hormon.

Sebab-sebab fizikal atau mati pucuk:

  • Saluran darah tersumbat
  • Kecederaan pada kawasan pelvic atau saraf tunjang
  • Masalah hormone
  • Obesity
  • Berbasikal yang berpanjangan –saraf yang mempengaruhi aliran darah ke zakar boleh menjadi mampat.